Home » onderhoud en garantie

Paardenhaar; hoe lang gaat mijn sieraad mee ? 

 

INFORMATIE PAARDENHAAR

Paardenhaar is vergelijkbaar met uw eigen haar. In het algemeen kan gevlochten paardenhaar vele jaren mee gaan. Maar er zijn factoren die het leven van een gevlochten paardenhaar sieraad kunnen beïnvloeden.

Deze factoren zijn bijvoorbeeld 

  • de gezondheid en
  • de genetica van het paard.

Net als mensen hebben ook paarden verschillende haren - grof haar, fijn haar, broos haar, en sommige paarden hebben haar met gespleten haarpunten.

 

ONDERHOUDEN VAN UW SIERAAD:  De vijanden van gevlochten paardenhaar zijn

  • slijtage,
  • hitte,
  • vocht (zweet) en
  • chemicaliën (zeep, chloor, terpentine, parfum e.d.).

Dit zijn dingen die uw eigen haar of uw huid ook zouden beschadigen. Het ergste voor gevlochten paardenhaar is waarschijnlijk slijtage. Probeer slijtage te voorkomen en draag uw sieraad niet als het daardoor kan beschadigen. Ook kunt u beter niet met het sieraad om gaan douchen of gaan zwemmen. 

 

U kunt uw sieraad voorzichtig met lauw water afspoelen als dat nodig is. Doe dit alleen als het absoluut noodzakelijk is en niet anders kan ! Als een haar breekt en begint uit te steken kunt u het met een schaartje bijknippen, echter hierdoor verzwakt de vlecht.

 

Bij uw levering ontvangt u een GRATIS ONDERHOUD SETJE en TIPS voor het onderhouden van uw sieraad zodat u er zo lang mogelijk plezier van blijft houden. 

 

 

BESCHADIGINGEN: Haar is organisch materiaal hierop kunnen wij GEEN GARANTIE geven. Als u uw sieraad goed onderhoudt kan uw sieraad jarenlang mee.